.
Willy Sommers
donderdag 22 september 2022

Willy Sommers: “Dat had ik nooit durven dromen”

Al kwam er een spelbreker bijna tussen

De nummers van Willy Sommers, iedereen kan ze van voor tot achteren helemaal meezingen. Zelfs de oude klassiekers zoals ‘7 anjers, 7 rozen’, die eigenlijk maar op de b-kant van de single ‘Gina’ stond.

“’Gina’ was een uptempo nummer in de lijn van de Britse en Amerikaanse tieneridolen van die tijd. ‘7 anjers, 7 rozen’ belandde op de b-kant, dat was een nummer dat Roland nog in zijn schuif had liggen. Door een stom toeval werd dat nummer een enorme hit en niet ‘Gina’”, lacht Willy in Primo.

Doordat het nummer zo aansloeg bij het volk mocht Willy regelmatig optreden voor tv. Hij verkocht op amper 2 maanden 100.000 platen en stond op nummer één in de hitparade.

“Plots was ik een tieneridool. Ik had daar nooit van durven dromen. Had Roland Verlooven mij nooit aangesproken, dan was dit allemaal niet gebeurd. Hij heeft mijn leven veranderd.”

Doordat Willy zoveel succes had als jonge artiest, wist hij ook te ontsnappen aan zijn verplichte legerdienst. “Mijn succes zou onderbroken worden doordat ik zou worden opgeroepen voor het leger. Dat zag ik helemaal niet zitten. Ik heb me toen ingeschreven aan de rechtenfaculteit van de VUB om die te ontwijken”, bekent Willy.

Download onze app voor Android of iOS

Bio van Willy Sommers

Meer Over:

Willy Sommers