.
Willy Sommers
zondag 2 oktober 2022

Willy Sommers: “Daar ben ik zo trots op”

Hij was één van de pioniers van VTM

Wat een prachtcarrière heeft Willy Sommers er al op zitten. De kans die hij heeft gekregen de voorbije jaren zijn ontelbaar en heel wat artiesten zouden er (gezond) jaloers van zijn. Het presenteren van 'Tien Om Te Zien' is één van die mooie kansen.

“Dat programma heeft een heel belangrijke rol gespeeld in mijn carrière en in de Belgische muziekscene in het algemeen. Veel mensen staan daar niet bij stil, maar voor 'Tien Om Te Zien' was de Nederlandstalige muziek op sterven na dood. De jaren 80 waren een barre tijd voor muzikanten van hier”, begint Willy in Primo.

'Tien Om Te Zien' was in primetime op televisie en werd dus druk bekeken door honderdduizenden Vlamingen. Al moet Willy ook bekennen dat hij in het begin toch zo zijn twijfels had.

“Ik zei toen nog dat ik mijn twijfels had of een Vlaams muziekprogramma wel zou marcheren. Maar toch sprak ik af met Mike Verdrengh en Guido Depraetere om te praten over het aanbod. Dat ik zijn aanbod uiteindelijk heb aangenomen is nog altijd één van de beste beslissingen van mijn leven.”

Jarenlang was het muziekprogramma te zien op VTM en na een aantal jaren stilte maakte het programma een comeback in 2021, om terug te keren in 2022. “Ik was één van de pioniers van VTM, het eerste commerciële televisiestation in Vlaanderen. Daar ben ik enorm trots op.”

Download onze app voor Android of iOS

Bio van Willy Sommers

Meer Over:

Willy Sommers