.
News Image

Willy Sommers blijft angstig na hartoperatie

Willy Sommers heeft schrik niet meer makker te worden.


Eind januari dreigde het hart van Willy Sommers stil te vallen. Cardioloog en boezemvriend Pedro Brugada stuurde de zanger met spoed naar het ziekenhuis voor een hartoperatie en redde zo zijn leven. Hoe het nu gaat met Willy? In zijn nieuwe single klinkt het alvast “Ik voel me goed vandaag”. Maar toch blijft Willy angstig, zo vertelde hij woensdagavond in het programma 'Vandaag' van Danira Boukhriss.

Willy Sommers gaat een paar keer per week naar het ziekenhuis om daar oefeningen te doen. Dat regelen ze allemaal in het ziekenhuis. Je krijgt kine en ik ga naar een psycholoog die mij zal bijstaan. Ik heb nu een afspraak op 19 maart. Ik dacht eerst zo 'een psycholoog?', maar inderdaad, dat is toch wel belangrijk. Waarover ik daar dan praat? Je hebt een angst nu, ik zit met de angst dat dit nog eens zal gebeuren, geeft Willy Sommers toe.



Wat de zanger enkele weken geleden heeft meegemaakt is dan ook niet niks. Willy Sommers kroop haast letter door het oog van de naald. Eén dag later en de zanger had mogelijk een hartinfarct op het podium gehad en dat zou een drama geweest zijn. En dat is iets wat toch in zijn hoofd blijft rondspoken. Als ik 's nachts ga slapen, ik kan niet meteen inslapen. Ik zit met de angst dat mijn hart zal stilvallen en daardoor val ik moeilijk in slaap. Dat zijn zo van die dingen waarover ik met de psycholoog kan praten.



Ondertussen stelt Willy Sommers het goed. Ik ben nu volop bezig met de cardiale revalidatie. Ik ga twee keer per week naar het ziekenhuis in Jette en ik heb daar dinsdag nog op de loopband gestaan en heb ook nog gefietst. Ondertussen kan ik mijn hart ook zelf controleren, ik heb een monitor aan en ik voel me daar zo goed bij omdat ik denk dat ik daar in goede handen ben, besluit Willy Sommers.