.
Will Tura en Jenny
donderdag 21 december 2023

Will Tura: “Mijn nieuwe leven valt goed mee”

Hij blijft bezig

Er is heel wat showbizznieuws de revue gepasseerd dit jaar. Maar het meest aangrijpende nieuws was toch wel dat Will Tura zou stoppen met optreden ten gevolge van Alzheimer.

Ondanks de ziekte schuwt Will de buitenwereld niet. Hij verschijnt nog op de première van ‘Christoff zingt Tura’ met zijn vrouw Jenny aan zijn zijde.

“Ik hou me fysiek op peil, 's ochtends ga ik nog altijd lopen. Ik ben niet in een zwart gat gevallen - er zijn nog mensen die met alzheimer worden geconfronteerd, hé. Natuurlijk was dat geen fijn nieuws, na de diagnose waren er paniek, verdriet en zorgen. Maar tot op vandaag lukt het om met de juiste medicatie de symptomen zo goed als het kan te onderdrukken”, blijft Will optimistisch in Dag Allemaal.

De zanger beseft heel goed dat hij minder kan dan vroeger, maar dat is ook niet echt abnormaal als je ouder wordt.

“Mijn nieuwe leven valt goed mee. Muziek speelt nog altijd een grote rol. Ik zit elke dag aan de piano en verzorg m'n stem alsof ik moet gaan optreden. Zo zorg ik voor discipline. Verder geniet ik meer dan ooit van mijn leven. Ik krijg veel bezoek, ga uit eten, en zie regelmatig vrienden en collega's.”

Bio van Will Tura en Christoff

Meer Over:

Will Tura Christoff