.
News Image

Wie wil met Hanne Decoutere dansen?

Canvas lanceert online danswedstrijd 'Dans met Hanne’.


“Werken voor het journaal is het tweede beste wat me ooit is overkomen. Het beste? Dat is nog altijd dansen, lacht Hanne Decoutere​.



In februari 2019 keert VRT-nieuwsanker Hanne Decoutere terug naar haar eerste liefde. Ze gaat dan als ballerina meedansen in een opvoering van Ballet Vlaanderen in de Opera van Gent. Het optreden met Ballet Vlaanderen wordt het hoogtepunt van de Canvas-reeks Hanne danst, waarin Hanne de wereld van de dans verkent. Ze is er sinds kort hard voor aan het trainen, want het is ondertussen 15 jaar geleden dat ze op het podium stond als danseres.

Maar Hanne is niet de enige die gaat dansen in de Opera van Gent: het voorprogramma houdt ze vrij voor de winnaar van Dans met Hanne, een online wedstrijd voor niet-professionele dansgroepen. Hanne en Canvas zoeken de komende negen maanden de perfecte dansgroep om de dansavond in Gent feestelijk te openen.



Kandidaten kunnen zich vanaf vandaag, de Dag van de Dans, tot en met 30 juni inschrijven op canvas.be, met een team van minimaal 5 en maximaal 25 dansers. Daarvoor moeten ze in een korte introductievideo tonen wat ze in hun mars hebben. Diverse dansstijlen zijn toegelaten, van klassiek ballet tot modern over hiphop, jazz, urban, street en breakdance.



In juli selecteert een professionele Canvas-jury 20 dansgroepen die mogen deelnemen aan de wedstrijd. Daarin nemen de dansgroepen het in verschillende rondes tegen elkaar op. Eind december kennen we de winnaar en weten we welke dansgroep in februari mag optreden in de Opera van Gent in het voorprogramma van Hanne Decoutere en Ballet Vlaanderen.


Bio van Hanne Decoutere

Meer Over:

Hanne Decoutere