.
Catherine Van Eyelen in De Slimste Mens Ter Wereld
vrijdag 18 december 2020

Wie was de winnaar van De Slimste Mens Ter Wereld?

Eindelijk weer een vrouw.

Opnieuw levert de openbare omroep ‘De Slimste Mens Ter Wereld’. Tijdens een spannende finale donderdagavond wisten Ella Leyers en Catherine Van Eylen Delphine Lecompte uit te schakelen.

Catherine begon met een vrij kleine voorsprong aan het finalespel, maar Ella Leyers gaf zichzelf niet zomaar gewonnen. Erik Van Looy had een aantal moeilijke vragen opgesteld, vaak spek naar de bek van het sportanker van de openbare omroep. De afgelopen dagen was het duidelijk dat Catherine Van Eylen bijzonder handig was in het bepalen van het verloop van het finalespel. Telkens weer weet zij op het juiste moment toe te slaan en dat deed zij ook donderdagavond weer.

De vrouw van Lieven Van den Haute kreeg een mooie voorzet van Ella Leyers en moest amper één antwoord geven om zichzelf tot winnares van seizoen 18 van ‘De Slimste Mens Ter Wereld’ te kronen. Een prachtige prestatie en meteen het slotstuk van een mooi seizoen waarin verschillende records werden verbeterd. Zo slaagde Ella Leyers erin om 18 keer mee te spelen en zette Liesbeth Van Impe een nieuwe recordscore neer. Om nog maar te zwijgen van de vrouwelijke aanwezigheid in het quizprogramma van Erik Van Looy. Nooit eerder deden er zoveel vrouwen mee, nooit eerder stond er plexiglas tussen de juryleden, voor het eerst ooit moest ‘De Slimste Mens Ter Wereld’ zelfs even met geen of een héél beperkt publiek gespeeld worden.

Afspraak midden oktober 2021 voor seizoen 19 van ‘De Slimste Mens Ter Wereld’? Wat ons betreft wel, maar dan liefst zonder corona en met een publiek en ambiance in de studio.

Download onze app voor iOS of Android