.
News Image

White Lies komt naar de AB

Als waardige opvolgers van Joy Division, The Teardrop Explodes en Echo & The Bunnymen maakten deze Britten een sensationeel debuut in de Engelse postpunkwereld met hun eerste album uit 2009.

Als waardige opvolgers van Joy Division, The Teardrop Explodes en Echo & The Bunnymen maakten deze Britten een sensationeel debuut in de Engelse postpunkwereld met hun eerste album uit 2009.

White Lies, ondertussen niet meer weg te denken uit de Londense scene, bereidt momenteel een terugkeer in stijl voor met een derde album, getiteld ’Big TV’ en aangekondigd voor augustus. In 2004, tijdens hun studies, starten Charles Cave (bas), Jack Brown (drums) en Harry McVeigh (zang) hun project onder de naam Fear of Flying. Hun diverse invloeden leiden tot twee neo-britpopsingles, “Routemaster” en “Three’s A Crowd”. Ze zijn nog wat op zoek naar een eigen stijl, maar geleidelijk wordt hun muziek sfeervoller, ondersteund door een opzwepende beat. Na verschillende pogingen verandert de groep van naam en concentreren ze zich op sobere, krachtige en donkere klanken. White Lies is geboren! In april 2008 schrijven ze “Unfinished Business” in nauwelijks een kwartiertje. Deze prachtige hit, die klinkt als een mengeling tussen Nick Cave en Interpol, brengt hen in het midden van de belangstelling. Vervolgens brengen ze hun beroemde debuut ‘To Lose My Life’ uit, een erg diepzinnige, zware plaat die getuigt van een opmerkelijke volwassenheid. De groep weet meer dan een miljoen examplaren te slijten over de hele wereld. In januari 2011 laat het drietal een frisse wind waaien door de hedendaagse postpunk dankzij ‘Ritual’, hun tweede album. De vernieuwende teksten en de zeer persoonlijke klank van dit werk worden unaniem positief onthaald door het publiek en de critici. Vandaag kondigt White Lies de release van de nieuwste plaat ‘Big TV’ aan, die werd opgenomen in de beroemde ICP-studio’s in Brussel. Om deze terugkeer te vieren, onthullen de Engelsen ook hun plannen voor een wereldtournee, die ook bij ons halt houdt voor een concert op vrijdag 29 november in het sfeervolle kader van de Ancienne Belgique. De voorverkoop gaat van start op vrijdag 7 juni, vanaf 11 uur. Tickets via de Ancienne Belgique: 02 548 24 24 of www.abconcerts.be & via Proximus Go For Music: www.proximusgoformusic.be Ticketprijs (excl. servicekosten): 30 euro