.
Werner De Smedt in Familie
dinsdag 20 december 2022

Werner De Smedt: “Hij was te zacht voor onze wereld”

Hij lijkt een beetje op zijn vader

Trouwe kijkers van ‘Familie’ zijn ongetwijfeld stiekem wel een beetje fan van modeontwerper Rudi Verbiest. Die rol wordt gespeeld door Werner De Smedt. De acteur speelt zijn personage nog altijd met heel veel liefde en overgave en is van plan dat nog heel lang te doen.

“Ik kruip in de huid van een homoseksuele modeontwerper. Interessant, daarenboven is mijn tegenspeler Jan Van den Bosch m’n beste kameraad op de set. Ik vergelijk ‘Familie’ met een schip. Je moet zorgen dat het gewicht goed verdeeld is, dat het niet te veel naar links of naar rechts overhelt”, vertelt Werner in Dag Allemaal.

Werner is acteur en als acteur weet je nooit op voorhand wat er op je pad zal komen. De acteur leeft dan ook van dag tot dag en probeert zo teleurstelling in het leven te vermijden.

“Van wilde dromen lig ik niet wakker. Ik probeer vooral in het nu te leven en dat bevalt me. Mijn familiebubbel, daarin voel ik me het best. Als ik ons huis in De Pinte binnenstap, voel ik dat er een rust over mij komt, en dat is ook de bedoeling.”

Wie Werner ziet, ziet vooral een erg stoere man. Maar ook hij heeft een zacht kantje, net zoals zijn vader. “Hij was een lieve man, maar misschien te zacht voor een wereld zoals de onze. “Hij vond het belangrijk dat we materieel niets tekortkwamen, maar over gevoelens werd er bij ons thuis niet gepraat.”

Bio van Werner De Smedt