.
Werner De Smedt in Familie
vrijdag 13 januari 2023

Werner De Smedt: “Dat vind je bij niemand”

Ze kregen samen een kind

Wanneer je Werner De Smedt nu zou tegenkomen op straat, zou je niet zeggen dat het ooit niet zo goed ging met de acteur. Hij zat in een leven vol drugs en alcohol en raakte er maar moeilijk uit. Pas toen hij zijn vrouw leerde kennen, ging het de goeie richting uit. Samen een kind krijgen, was dat nog meer.

“Dat was de beste beslissing die ik ooit heb genomen. Bij zijn geboorte besefte ik: de speeltijd is voorbij. Een gevoel van verantwoordelijkheid verandert een mens ten goede”, klinkt het in Dag Allemaal.

Schrik dat Roman met dezelfde kwelgeesten zal worden getroffen, dat heeft Werner niet. Roman krijgt ook een heel andere opvoeding dan hij kreeg.

“Onze verbondenheid is heel bijzonder. De intensiteit die je bij je kind voelt, voel je bij niemand anders”, zegt Werner.

Werner is altijd een beetje anders geweest dan de rest, een beetje alternatiever. Als kind hield hij vooral van postpunt, new wave, Arno en TV Matic. En hij speelde zelf ook een beetje gitaar. “Mijn gitaren staan altijd in de buurt en er gaat geen dag voorbij zonder dat ik er wat op tokkel.”

Bio van Werner De Smedt