.
News Image

Werner De Smedt: “Alleen van hem kon ik kritiek aanvaarden”

Hij wil graag zien en gezien worden

Bij acteurs en actrices hoor je wel eens vaker dat ze door hun ouders ooit verplicht werden om eerst een vak te leren en het daarna te proberen in de acteurswereld. Maar niet bij Werner De Smedt, die we kennen uit 'Familie’.

“Mijn ouders hebben me nooit verplicht om eerst een ander vak te leren. Vader zag heel snel in dat een vaste job niet voor mij was weggelegd. Toch zijn er af en toe harde woorden gevallen, want hij kon koppig zijn en ik ook. Maar ze hebben me mijn gang laten gaan en me zelfs onvoorwaardelijk gesteund”, zegt Werner in Dag Allemaal.

Werner trok naar Studio Herman Teirlinck maar na een jaar was hij gebuisd. En dat vond Werner niet prettig.

“Er heerste een groot verschil in status en dat stoorde me verschrikkelijk. Ik begreep de meeste mensen die daar lesgaven niet, en zij mij waarschijnlijk ook niet.

Op het conservatorium leerde Werner Jan Devos kennen, hij werd een tweede mentor voor Werner. “We maakten soms ruzie, want ik dacht weleens dat ik het beter wist, maar van hem kon ik kritiek aanvaarden. Ik ben ook altijd bang dat de mensen me niet leuk vinden, dat zit heel diep en dat krijg je er niet uit. Ik wil graag zien en graag gezien worden.

Bio van Werner De Smedt