.
Margriet Hermans
dinsdag 31 mei 2022

Werknemers VRT ontslagen om bekende tv-gezichten te kunnen betalen?

Ze verdienen zo'n 500.000 euro per jaar

De tijd waarin VTM en VIER de best betaalde zenders waren is voorbij. Vanaf nu is dat VRT. Als bekend en populair VRT-gezicht kan je rekenen op een loon van 500.000 euro per jaar, zo’n 40.000 euro per maand.

En dat wekt heel wat ongenoegen bij de Vlaming. Dat er voor de lonen van Philippe Geubels, Niels Destadsbader, Tom Waes en Karl Vannieuwkerke 200 mensen hun job verliezen, begrijpt niemand.

Niels Destadsbader wilde niet reageren op deze cijfers, maar Margriet Hermans wilde dat wel. Zij was vroeger één van de eerste VRT-gezichten samen met Jacques Vermeire.

“Sommige productiehuizen – om Woestijnvis niet te noemen -hebben daar een bedenkelijke rol in gespeeld. Zij vroegen en kregen duizelingwekkende bedragen in ruil voor de exclusiviteit van enkele van hun gezichten”, vertelt ze aan Dag Allemaal.

Margriet werd vroeger ook niet slecht betaald. “Maar ik moest daar ook heel hard voor werken. Guido Depraetere heeft nog geprobeerd mij naar VTM te halen, maar bij de VRT wilden ze mij niet kwijt en gaven ze mij een exclusiviteitscontract ter waarde van een miljoen Belgische frank, per jaar, wat toen veel geld was. Maar als je nu zo’n exclusiviteitscontract krijgt, dat is wel het winnend lotje van de loterij.”

Download onze app voor iOS of Android