.
Steunkousen 2024
dinsdag 12 maart 2024

Wereld Downsyndroomdag gaat niet op kousenvoeten voorbij

VRT 1 organiseert ook dit jaar actie #steunkousen

Op donderdag 21 maart is het weer Wereld Downsyndroomdag. Voor de zesde keer op rij roept VRT 1 met de actie #steunkousen op om op 21 maart twee verschillende sokken te dragen. Twee verschillende sokken zijn het symbool geworden van Wereld Downsyndroomdag en tonen aan dat anders zijn dik oké is.

Net als vorige jaren werkt VRT 1 ook samen met Veritas om sokken te verkopen voor het goede doel. Dit jaar is dat goede doel G-sport Vlaanderen, de Vlaamse unisportfederatie voor personen met een beperking, psychische kwetsbaarheid en chronische aandoening.

De boegbeelden van de #steunkousen-campagne zijn de zes reisgenoten uit het afgelopen seizoen van Down the road: Sabine, Rebecca, Anneleen, Evert, Michaël en Laurens.

Per set verkochte sokken gaat 1 euro naar G-sport Vlaanderen. Er zijn 20 ontwerpen beschikbaar, zowel voor volwassenen als voor kinderen. Naast pakketjes met twee verschillende ontwerpen, zijn dit jaar de sokken ook per ontwerp beschikbaar. Zo kan iedereen die er een koopt, zelf combinaties maken met twee verschillende sokken en deelnemen aan de actie.

De kousen zijn vanaf 6 maart verkrijgbaar in de Veritas-winkels en op veritas.be.