.
News Image

Welke kandidaten koken deze week in Komen Eten?

Enkele mensen uitnodigen, een glaasje serveren, lekker eten op het vuur zetten, en vervolgens gezellig met zijn allen rond de tafel. Een sappig stukje vlees of een heerlijk mootje vis, lekkere beetgare groentjes gestoofd in een klontje boter, en daarbij enkele krokant gebakken aardappeltjes of een toefje smeuïge puree.
Op dinsdag 10 april nodigt Sophia de kandidaten van Komen Eten uit bij haar thuis.. Sophia (25) uit de Gentse deelgemeente Sint-Kruis-Winkel is een jonge mama die naar eigen zeggen nog nooit een culinair orgasme heeft gehad. Voor deze voormalige losbol liever geen haute cuisine, traditionele boerenkost is prima en meer moet dat niet zijn. Als voorgerecht serveert Sophia vermicelli met spek, een recept dat ze van haar Tsjechische vader mocht lenen. Als hoofdgerecht zorgt ze voor goulash. Dat heeft ze zelf nog niet veel klaargemaakt, maar wel al vaak zien klaarmaken, en dat is toch al het halve werk. Omdat Sophia al duidelijk maakte dat koken niet echt een van haar specialiteiten is, zijn de verwachtingen niet bijzonder hoog gespannen. En problemen met haar mixer zouden letterlijk roet in het eten kunnen strooien...