.
News Image

Welke bekende sterren overleden in december 2018?

Een maand op snel te vergeten.
Ook tijdens de laatste maand van het jaar moesten we helaas een heleboel bekendheden afgeven. Zo overleed op 1 december totaal onverwacht Dave Mantel. De Nederlandse acteur uit ‘Goede Tijden, Slechte Tijden’ was amper 37. Geoff Murphy is dan weer een filmmaker uit Nieuw Zeeland, hij stierf op 3 december.

In eigen land reageerde we dan weer totaal verslagen door de plotse dood van actrice Desiree Viola. Ze stapte op 7 december zelf uit het leven en was amper 26.

Zangeres Nancy Wilson stierf op 13 december (81). Diezelfde dag overleed bij ons ook Jean-Pierre Van Rossem op 73-jarige leeftijd. Hij was enkele dagen voor zijn overlijden opgenomen in het ziekenhuis.

Actrice Penny Marshall stierf dan weer op 17 december, ze werd 75.

Eén van de bekendste tv-stemmen uit Vlaanderen was ongetwijfeld Francis Verdoodt. Hij werd 76 en overleed op 23 december. Vooral in de jaren ’70 en ’80 hoorde je hem vaak op tv zoals in ‘Prikballon’ en ‘Kasteelgeesten’.

Kerstavond zal nooit meer hetzelfde zijn voor de familie van Jo Van Backlé. De bekende deurwaarder kwam vaak op tv al sinds de jaren ’60 zag je hem al in tv-programma’s, een opdracht die hij volhield tot de jaren ’90. Hij werd uiteindelijk ook 91 jaar.

Australische actrice Penny Cook stierf op 26 december en werd 61. De bekende Britse actrice June Whitfield werd 93 en overleed op 28 december.

Ook Ringo Lam stierf nog eind december 2018. De regisseur uit Hong Kong werd 63 en overleed op 29 december.

Tenslotte namen we op de valreep van 2018 ook nog afscheid van zanger Ray Sawyer. De Amerikaan stierf op 31 december en werd 81 jaar oud.

Download onze app voor iOS of Android