.
Otto-Jan Ham in De Campus Cup
woensdag 18 mei 2022

Welk studententeam kroont zich tot winnaar van het vierde seizoen van De campus cup?

De Campus Cup terug op Eén.

Vanaf maandag 23 mei nemen 34 studententeams vanuit heel Vlaanderen en Brussel het opnieuw tegen elkaar op in het vierde seizoen van de studentenquiz De campus cup. Elke aflevering ontvangt presentator Otto-Jan Ham twee teams van vier studenten uit eenzelfde richting van een Vlaamse of Brusselse hogeschool of universiteit. De beste acht teams stoten door naar de kwartfinales, daarna volgen de halve finales en de prijzen worden uiteraard uitgedeeld in de plechtige finale. Na zes weken quizplezier weten we op 30 juni welke faculteit een academiejaar lang mag pronken met de wisselbeker.

Presentator Otto-Jan Ham: "De campus cup is het leukste programma dat ik ooit al heb mogen maken. Of toch zeker de leukste quiz die ik ooit heb mogen maken. Studenten hebben niet het hele jaar tijd om te quizzen, maar ik zou dit echt maanden aan een stuk kunnen doen."

Vorig jaar ging de overwinning in De campus cup naar de faculteit Rechten van de UAntwerpen. De winnaars van de eerste twee seizoenen komen uit Gent. In het eerste seizoen viel de opleiding Rechten van de UGent in de prijzen, in het tweede seizoen was de wisselbeker voor het Gentse Conservatorium. Verhuist de felbegeerde prijs eind juni naar nog een andere studentenstad?

De campus cup: vanaf 23 mei van maandag tot en met donderdag rond 22.00 uur op Eén.

Download onze app voor Android of iOS