.
Jacotte Brokken
dinsdag 25 juli 2023

Weervrouw Jacotte Brokken roept op om gematigd te leven

“Daar gaat mijn haar van rechtstaan”

Wanneer “De Zondag” aan Jacotte Brokken vraagt wat het meest fascinerende is dat de weervrouw de voorbije maanden over het weer heeft geleerd, antwoord Jacotte: “Wat me vooral is opgevallen in de korte tijd dat ik met het weer bezig ben, is hoe vaak we de voorbije weken en maanden al over een recordwaarde zijn gegaan.”

Enerzijds geeft de weervrouw aan dat de klimaatverandering nu wel heel erg tastbaar aan het worden is, anderzijds kan Jacotte ook genieten van een leuke vakantie.

“Ik doe dat ook niet elke week. Maar we wijzen graag een ander terecht. ‘Gij spreekt over het klimaat, dus moet gij perfect zijn.’ Daar gaat mijn haar van rechtstaan’”, gaat Jacotte van start. “Wat als we nu eens allemaal een gematigd leven leiden, nog altijd het vliegtuig gebruiken, nog altijd vlees eten, maar gewoon wat minder? Dat zou al heel veel verschil maken.”

Volgens de weervrouw gaat het klimaatprobleem niet opgelost geraken als we individueel blijven werken. “Dat probleem is zo groot dat het collectief moet opgelost worden. Op Vlaams, federaal, Europees en wereldniveau”, besluit Jacotte.

Bio van Jacotte Brokken

Meer Over:

Jacotte Brokken