.
Frank Duboccage en David Dehenauw
zaterdag 3 juli 2021

Weerman David Dehenauw: “wat een weergaloos succes was dat programma toch”

"Ik herinner het me nog alsof het gisteren was..."

David Dehenauw heeft altijd in Blankenberge gewoond. En de weerman wil niet meer weg uit de populaire kustplaats waaraan hij zijn hart verloren heeft. Dehenauw herinnert zich natuurlijk ook de zomers van Tien Om Te Zien toen de badstad bruiste dankzij het populaire muziekprogramma.

Het Vuurtorenplein is zelfs het favoriete stekje van David Dehenauw. Daar stond destijds het podium van TOTZ opgesteld. “Ik kreeg meteen weer warme nostalgische gevoelens toen ik onlangs het optreden van Kim Wilde op dat podium terugzag”, lacht de weerman in Story. “In 1990 stond ik live naar haar te kijken op de zeedijk.”

“Ik herinner het me nog alsof het gisteren was, net als die enorme zomerhit van Erik en Sanne, Veel te mooi. Wat een weergaloos succes was dat programma toch, en het bracht een geweldige dynamiek met zich mee”, geeft David Dehenauw toe in Story.

“Tien Om Te Zien was een zegen voor de Vlaamse showbizz, maar ook voor de plaatselijke handelaren en horeca, want die mensenmassa zakte al voor de middag af naar de stad”, herinnert de weerman zich.

Bio van David Dehenauw

Meer Over:

David Dehenauw