.
News Image

Wauters Vs Waes: 3-2

Koen Wauters is de beste lifter.

Maandagavond was Wauters Vs Waes eerst op VTM te zien en pas nadien op één. Koen en Tom werden geblinddoekt naar een geheime bestemming gebracht.

Beiden werden in Albanië gedropt zonder één cent op zak en kregen als opdracht om al liftend naar huis te geraken. Koen kreeg de tip om naar de politie te gaan, daar zouden ze hem aan geld helpen maar de politie was niet zo bereidwillig en liet Koen anderhalf uur wachten.... voor niets. Ondertussen had Tom Waes al heel wat afstand afgelegd. Het tweetal mocht amper drie uur met hetzelfde voertuig meerijden en het ging er soms hevig aan toe. Maar zowel Tom als Koen merkten dat een lift krijgen niet altijd even makkelijk was. Vooral in het begin ging het er vaak moeilijk aan toe.

Maar Koen en Tom hadden vaak ook het geluk aan hun kant. Ze kwamen enkele landgenoten tegen en Tom zelfs iemand die in Amsterdam woonde en hem herkende van tv. Er werd gelift van 9 uur 's morgens tot 9 uur 's avonds en hoewel het duo de eerste nacht het geluk had om hulp te krijgen bij de zoektocht naar een slaapplaats, moest zowel Koen als Tom zelf de klus klaren. Tom en Koen hadden trouwens heel wat aan hun talenkennis. Zo konden ze zich snel verplaatsen. En dat snel mag je ook letterlijk nemen want er werden snelheden van meer dan 170 kilometer per uur gehaald. De 2.200 kilometer afleggen bleek geen evidente opdracht maar de gastvrijheid van de mensen was enorm groot. Meermaals zorgden Belgen ervoor dat Tom en Koen een heel eind verder geraakten. Koen bouwde door enkel slimme beslissingen al snel een voorsprong op. Maar uit Zagreb geraken was voor Koen een hele opgave. Koen raakte Slovenië amper uit, Koen smeekte soms om mee te mogen en het lukte uiteindelijk ook. Tom en Koen waren elk in de waan dat ze het bijzonder goed deden maar Tom had dikke pech. Door een ongeval met een vrachtwagen in een tunnel verloor Tom enorm veel tijd. Maar ook Koen had het niet eenvoudig en stond vaak lang te wachten tot iemand hem oppikte. Tom had pech want hij stapte eigenlijk in een verkeerde wagen. Hoe dichter bij België hoe makkelijker het voor het tweetal ging want ze kwamen steeds vaker Belgen tegen. En geef toe, wie wil Koen Wauters en Tom Waes nu niet meenemen? Koen speelde bovendien slim en koos voor een route die zo goed als fileloos was. En daardoor kwam Koen uiteindelijk als eerste op de eindbestemming toe en daarmee is de stand 3-2. Zou het volgende week terug 3-3 worden?