.
News Image

Wauters Vs Waes: 1-1

Kijkers uiten boosheid op Facebook.

Maandag kon je op Eén en VTM zien hoe Koen Wauters en Tom Waes de vijfkamp aangingen, hun tweede uitdaging. Tom Waes liet nog maar eens zien hoe hard hij wel was voor zijn tegenstander en ook vals speelde. Toch was Koen Wauters de meer dan terechte overwinnaar van de vijfkamp. Op Facebook uitten kijkers hun boosheid over twee feiten: de officiële pagina van Wauters Vs Waes publiceerde de uitslag al voordat de uitzending op VTM voorbij was en heel wat mensen hadden kritiek op het vals spelen van Tom Waes.

Sonja Vandermolen schrijft: "Tom ik ben sterk ontgoocheld! Wist niet dat je zo laf en vals kon zijn!! Had tenminste terug na genezing terug op een pony gezeten en paardrijles gevolgd ipv springles nu als lavaard liegen tegen Koen en gewoon niks doen!!! Schande!! Echt terleurgesteld"
Petra Crabbé: Waes speelt vals is ni leuk!!!
Greet Thuis: 'k Vind beide gasten leuk om bezig te zien, maar eentje speelt niet alles mee en den andere moet zich toch bewijzen???

Heel wat fans van het programma waren teleurgesteld dat de uitslag al meteen na de uitzending online stond. Op Facebook regende het reacties in de trend van "Je hebt gelijk, de programmamakers weten dit, dan kunnen ze er toch rekening mee houden. straks is het dan ook een benadeelde positie voor vrt, zoals nu voor vtm, slechte communicatie.", "waaaa ! dat moet nog uitgezonden worden op den tv en jullie moeten dit al plaatsen", "Niet iedereeen heeft de kans om vroeger op de avond te kijken he. Het heeft niks te maken met op welke zender het wordt uitgezonden. Gewoon dat het leuk zou zijn als ze een beetje langer wachten met de resultaten op facebook te zetten." De beheerder van de pagina van Wauters Vs Waes kon maar één tip geven: "Sorry! Volgende week kijk je best na de aflevering best op onze pagina dan!"
Tja, het is nu éénmaal zo dat de sociale media razendsnel zijn, ook de tv-zenders moeten met hun tijd mee.

Over één ding was iedereen op Facebook het met elkaar eens: Wauters Vs Waes is een keigoed programma.