.
Erik Van Looy
woensdag 1 februari 2023

Wat is er aan de hand met Erik Van Looy?

Hij verscheen met een oogkapje tijdens ‘De Slimste Mens Ter Wereld’

Het is gebeurd, Erik Van Looy is zelf een deelnemer geworden in ‘De Slimste Mens Ter Wereld’. Natuurlijk niet in onze eigen Vlaamse versie, maar wel in die van onze noorderburen, in Nederland.

Zoals we van Erik gewoon zijn verscheen hij ook daar strak in het pak. Maar wel met een oogschelp en plakkers op zijn rechterhand. ’s Avonds zat Erik dan wel bij de opnames van de quiz, diezelfde ochtend had hij nog maar net een oogoperatie achter de rug.

“Ik ben heel goed begonnen, maar eigenlijk had het noodlot nog voor de start van mijn eerste deelname toegeslagen. Ik ging tijdens een korte vakantie zwemmen in een woeste zee. Ik kreeg een erg grote klap van een golf tegen mijn hoofd. Niks ergs, dacht ik, maar ik had wel last van mijn linkeroog”, lezen we in Het Laatste Nieuws.

Erik had gehoopt dat het zou overgaan, maar jammer genoeg gebeurde dat niet. Na de tweede aflevering voelde zijn oog heel vermoeid en zag hij allemaal zwarte stippen en gele vlekken.

Van Looy ging dan toch maar naar de dokter en kreeg daar te horen dat zijn netvlies gescheurd was en een operatie onvermijdelijk was. “Ik zag dat niet zitten, maar volgens de oogarts was ik al te laat. Hij zei me dat het mogelijk was dat ik mijn zicht uit mijn oog voor altijd kwijt zou zijn. Veel keuze had ik dus niet.”

Bio van Erik Van Looy

Meer Over:

Erik Van Looy