.
News Image

Wat een Jaar flitst ons terug naar beginjaar VTM

En dat doen ze met twee pioniers van de begindagen van VTM.
1 februari 2019 viert VTM zijn 30-jarig bestaan, maar in afwachting van die feestelijkheden krijgt Vlaanderen al een voorsmaakje in de laatste aflevering van Wat een Jaar!, de nostalgische show die de voorbije weken goed was voor gemiddeld 676.000 kijkers en 36,3% (VVA 18-54, live+7). Zaterdag 10 november keren Koen Wauters, Jonas Van Geel en Nathalie Meskens immers terug naar 1989, het beginjaar van VTM, met twee pioniers die er op dag één bij waren: Dany Verstraeten, die toen met bibberende benen zijn eerste nieuwsuitzending uitzat, en Francesca Vanthielen, die als 16-jarige samen met Koen de Super 50 presenteerde. Bij het bekijken van de archiefbeelden lijkt het wel alsof de tijd amper vat op haar heeft gehad…

De start van VTM, dat is uiteraard ook de start van het legendarische muziekprogramma Tien Om Te Zien. ‘Arriba el Moral’ van Camaleon was de allereerste act die op het podium stond. Welk team haalt in de Wie Is Het-ronde als eerste de zanger van Camaleon uit de groep van 24 look-a-likes? En weet het panel en het publiek ook nog dat Dany Verstraeten ooit in Tien Om Te Zien te zien was? Een zatte avond op de VTM-nieuwsredactie resulteerde immers in de release van een eigen ‘Newsbeat’ single. Hoe reageert Dany als hij met die beelden opnieuw geconfronteerd wordt?

Maar niet alleen VTM schreef geschiedenis in 1989, want in datzelfde jaar werd ook de Berlijnse Muur neergehaald en protesteerden in Peking studenten op het Tiananmenplein tegen de communistische partij. Voormalig premier Paul Vanden Boeynants door gangster Patrick Haemers en iedereen danste de Lambada. Welk team herinnert zich nog het meest van dit bijzonder boeiende jaar?

Wat een Jaar, zaterdag om 20.30 op VTM.