.
News Image

Warner Bros. Pictures werkt samen met Henk Rijckaert voor "The Batman"

Film vanaf nu in de bioscoop.

Warner Bros. Pictures en Henk Rijckaert slaan de handen in elkaar voor de release van "The Batman" dat vanaf woensdag 2 maart in de bioscoop uitkomt.

Naar aanleiding van de release van "The Batman" werd aan Henk gevraagd om Batmans iconische Grapnel Launcher na te bouwen. Henk Rijckaert is een maker. Meestal van comedy, soms van televisie en voor de rest van heel veel dingen in zijn atelier. Getuige daarvan zijn de wekelijkse Koterij video’s op zijn YouTube-kanaal, dat intussen zo’n 30.000 subscribers heeft.

Warner Bros. Pictures presenteert “The Batman” van regisseur Matt Reeves, met in de hoofdrol Robert Pattinson als Gotham City’s bekende misdaadbestrijder en zijn alter ego, de teruggetrokken miljardair Bruce Wayne.

Twee jaar lang heeft Bruce Wayne (Robert Pattinson) de straten van Gotham City bewaakt als de Batman. Hij is een schrikbeeld voor criminelen geworden en heeft zo de duistere kant van de stad leren kennen. Met slechts een paar trouwe bondgenoten – Alfred Pennyworth (Andy Serkis) en inspecteur James Gordon (Jeffrey Wright) – in een stad waar corruptie hoogtij viert, staat de eenzame held voor de gewone burgers symbool voor wraak.

Als een moordenaar het op sadistische wijze gemunt heeft op de elite van Gotham, leidt een spoor van cryptische aanwijzingen ‘World’s Greatest Detective’ naar de onderwereld, waar hij in contact komt met Selina Kyle/Catwoman (Zoë Kravitz), Oswald Cobblepot/de Penguin (Colin Farrell), Carmine Falcone (John Turturro) en Edward Nashton/de Riddler (Paul Dano). Als het bewijs duidelijkere vormen begint aan te nemen, komen de grootse plannen van zijn tegenstander aan het licht. Batman moet nieuwe samenwerkingen aangaan, de dader ontmaskeren en afrekenen met het machtsmisbruik en de corruptie waar Gotham City al zo lang onder lijdt.

Bio van Henk Rijckaert

Meer Over:

Henk Rijckaert