.
News Image

Warhola in de AB

Oliver Symons ​ met Warhola in de Ancienne Belgique.


Zanger, songwriter en muzikale octopus Oliver Symons ontpopte zich de laatste jaren tot één van de grootste vaderlandse poptalenten met tentakels in Nederlandstalig fenomeen Bazart, Humo’s Rock Rally-laureaat ’14 Warhola (de echte achternaam van popart-kunstenaar Andy Warhol) en als co-producer van indiepop-queen Tsar B.


Met Warhola’s debuut-EP ‘Aura’ (Pias) schakelden Symons en kornuiten in ’16 een versnelling hoger, met een uitverkochte AB Club & AB Box (“Cool, zwoel, recht op doel!” **** De Morgen), een ongelofelijk straffe Pukkelpop-doortocht (“Warhola: het brein van de Belpop.” ***** De Standaard) en lofzang van over de hele wereld (“Soaring, propulsive, and atmospheric in equal measure.“ Pigeons and Planes) als resultaat.

Met kersverse single ‘Jewels’ borduurt Symons verder op de intense electro-soul vibe van EP ‘Aura’ maar de beat knipoogt overduidelijk naar de dansvloer! En wederom tekent golden boy Nicolas Karakatsanis (cameraregisseur Rundskop, The Drop, De Loft, …) present voor het visuele aspect.




Warhola staat op zaterdag 20 mei in de AB te Brussel. Tickets vanaf donderdagochtend 11 uur via proximusgoformusic.be .

Bio van Warhola en Oliver Symons

Meer Over:

Warhola Oliver Symons

Bio van Bazart

Meer Over:

Bazart