.
Ward Kerremans
zondag 10 december 2023

Ward Kerremans: “Ik besefte dat het niet ging lukken”

Hij gaf zijn droom op

Als het van Ward Kerremans had afgehangen dan was hij niet meteen acteur geworden. Hij was veel liever profvoetballer geworden en speelde ook bij een ploeg, SK Heffen.

“Maar ik ben gestopt toen ik 14 was, omdat ik besefte dat het niet ging lukken. En omdat het niet meer leuk was. Ik had van die rare, ambitieuze trainers. Ze lieten ons 50 cent boete ­betalen als we geen shampoo bij hadden. Op die manier hoopten ze opgemerkt te worden door Racing of KV Mechelen. Voor mij hoefde het dan niet meer. Maar voetbal is wel een passie gebleven, als supporter”, geeft hij toe in Het Laatste Nieuws.

Ward is een grote supporter van Manchester United en Kv Mechelen, niet meteen de ploegen die de laatste jaren voor veel mooie momenten hebben gezorgd.

“Mijn neef was fan van United en gaf me shirts van David Beckham en Eric Cantona. Echte helden. Als je hen vergelijkt met de passieloze wezens die nu ons shirt dragen: heel erg om te zien. We zitten al tien jaar zonder titel. De mannen verdienen zes miljoen per minuut, en ze ­zweten niet eens na de wedstrijd. Maar de club zit in mijn hart, dus laat ik United niet vallen. Ik ben ook vaak op Old Trafford en ik heb daar vrienden. De club is een deel van mijn leven geworden. In het stadion hangt een vlag met de slogan: Je kan van huis, vrouw of politieke partij veranderen. Maar niet van voetbalclub .”

Bio van Ward Kerremans

Meer Over:

Ward Kerremans