.
Wannes Lacroix
donderdag 6 oktober 2022

Wannes Lacroix: “Is ‘Thuis’ het nieuwe Ketnet?”

Sociale media kan hard zijn

Als nieuwkomers in een goed draaiende soap terecht komen, het is een mooie kans die je krijgt wanneer je jong bent. Ivana Noa, Bram Spooren en Wannes Lacroix kwamen terecht in Thuis, een soap die dagelijks op meer dan 1 miljoen kijkers kan rekenen.

Ze herinneren zich hun eerste werkdag nog goed. “Ik was tijdens de audities al onder de indruk. Ik had al vaak in het theater gestaan, maar nog nooit iets voor een camera. En dat meteen op de echte set van ‘Thuis’: dat was behoorlijk intimiderend, ja”, lacht Ivana in Humo.

Maar gelukkig voor de drie jonge acteurs sloot het publiek hen meteen in de armen. Ondanks de hier en daar toch negatieve commentaar van de kijkers.

“Ik las bijvoorbeeld op sociale media de vraag of ‘Thuis’ het nieuwe Ketnet was geworden”, zegt Wannes. “Verandering ligt altijd moeilijk. Mensen moeten wennen aan iets nieuws. Maar ondertussen heb ik toch ook de indruk dat onze personages behoorlijk populair zijn en dat de nieuwe generatie wordt omarmd”, vult Bram aan.

Maar zelf naar de reeks kijken, daar doen de drie niet aan mee. Ivana zit op kot en zet de televisie nooit aan, en ook Bram heeft het opgegeven. Maar ook Wannes kijkt haast nooit. “Het lukt me gewoon niet. Ik word zenuwachtig van mezelf. Ik heb het onlangs nog geprobeerd en dan begin ik meteen te overanalyseren.”

Bio van Ivana Noa, Bram Spooren en Wannes Lacroix