.
Walter Grootaers
woensdag 24 november 2021

Walter Grootaers ziet zichzelf niet graag op televisie: “Ik zie altijd fouten”

Hij is bezig aan zijn tournee met De Kreuners

Hij was de eerste bv waarvan geweten was dat hij aan corona leed. Ondertussen is Walter alweer heel wat beter en treedt hij weer op met De Kreuners. Walter amuseert zich kostelijk op het podium. “Dit is echt een plezante tournee. We hoeven na een uurtje niet te stoppen, zoals op een festival, maar spelen telkens een lange, stevige set van dik anderhalf uur. De Kreuners, dat blijft een belangrijk deel van mijn leven, zeker sinds ik gestopt ben als politicus. Speciaal voor deze tournee hebben we acht maanden gerepeteerd.”

En die repetities hebben hun vruchten afgeworpen, want uit het repeteren ontstonden ook enkele nieuwe songs. Songs die De Kreuners van plan zijn om in januari op te nemen. Walter voelt zich als een vis in het water op het podium, en is het lang geleden dat hij nog eens op televisie te zien was als presentator. En net zoals velen vindt ook Walter het keer op keer erg vreemd op zichzelf te zien op televisie.

“Ik zie altijd de fouten. Maar als je het goed wil doen, moet je jezelf wel bekijken. Alleen op die manier kan je leren van je fouten. Als frontman van De Kreuners had ik die luxe niet want in onze beginperiode werd er bijlange niet zoveel gefilmd als nu. Ik had wel één gouden regel: ook al hadden de mensen maar tien frank betaald voor hun ticket, ze moeten zich amuseren. En op het podium stelde ik alles in het werk om ook de mensen achterin de zaal te bereiken. Iedereen moest mee”, zegt hij in Het Belang van Limburg.