.
Walter Grootaers
dinsdag 21 april 2020

Walter Grootaers over corona-versoepeling: 'gezondheid gaat voor'

'Dit hoort er gewoon bij'.


Opperkreuner Walter Grootaers was maandagavond één van de gasten bij 'Gert Late Night'. Zo'n maand geleden had Walter Grootaers zelf corona en lag hij een tijdje in het ziekenhuis. De zanger leek een griepje te hebben, maar zijn vrouw was er drie dagen later niet gerust in en na advies van de huisarts ging het richting spoedafdeling. Daar werd een test gedaan en even later wist Walter dat hij corona had. Bovendien had hij ook nog een longontsteking

Walter werd op de afdeling intensieve zorgen opgenomen, gelukkig moest hij niet aan de beademing. Walter berustte in het feit dat hij enkele dagen in het ziekenhuis zou moeten blijven en hij zuurstof zou krijgen. Maar hij mocht geen bezoek ontvangen en zelfs het verplegend personeel kwam maar één keer om de zes uur bij hem langs. Je ligt weliswaar in een klein kamertje en om de zes uur mocht de verpleging naar binnen komen. In het begin maak je je wel even zorgen, maar ik ben iemand die vrij snel de klik maakt van 'kijk, hier moet je gewoon door'.

Walter Grootaers zag de tournee van De Kreuners uitgesteld worden en dat heeft uiteraard gevolgen voor iedereen. Ik vind dat, vooral als je het vergelijkt met Amerika, dat wij het goed gedaan hebben. Wij hebben als Vlamingen de neiging om te klagen en te zeuren, maar wij luisteren goed naar de wetenschappers, vertelde Walter in 'Gert Late Night'. Je kan niet voorzichtig genoeg zijn, de economische impact hoort er nu éénmaal bij. Ik denk dat het stilletjesaan het één kunnen gaan afbouwen en het andere weer kunnen opbouwen. Wat er economisch gebeurd is, is ernstig, de gezondheid gaat nog altijd boven het economische. We zullen daar wel weer uitkomen, besluit Walter Grootaers.