.
Walter Grootaers
dinsdag 14 mei 2024

Walter Grootaers: “Hij kende ons repertoire beter dan wij”

Ze waren stomverbaasd

Het ging lange tijd niet zo goed met Walter Grootaers. Hij vocht tegen de vreselijke ziekte met een K en was daardoor een tijdje buiten strijd. Maar nu is hij terug en klaar om er weer rustig in te vliegen.

De fans van De Kreuners kunnen hun favoriete band binnenkort weer bewonderen op het podium en daar zullen heel wat mensen naar uitkijken. Het doet Walter ook weer even terugblikken aan de beginjaren waarbij ze op zoek gingen naar een drummer voor de band.

"Bij zijn auditie wilden we dat Ben meespeelde op 'Ik dans wel met mezelf', die cover van Billy Idol, wat voor een drummer best een ingewikkeld nummer is. Oké, zei Ben, maar welke versie? De elpeeversie, die van de single of de versie die jullie nu live spelen? Wij keken elkaar aan en wisten niet waar hij het over had. Hij kende ons repertoire beter dan wijzelf”, lacht Walter in De Morgen.

Walter is blij dat hij nog op een podium kan staan want de variant van de ziekte die hij heeft gehad is een ware stille sluipmoordenaar.

“In 2022 speelden we nog de hele zomer, maar in 2023, ongeveer rond deze periode, kreeg ik het bericht dat ik ziek was. Ik kreeg eerst last van mijn buik, kon niet meer op mijn zij slapen. Na grondig onderzoek bleek dat er een gezwel van twaalf centimeter in mijn lever zat.”