.
Walter Grootaers
vrijdag 24 mei 2024

Walter Grootaers: “Het was heel raar allemaal” 

Hij was er erg aan toe 

In 2020 was Walter Grootaers een van de eerste BV’s die besmet raakte met covid-19. Hij belandde in het ziekenhuis op intensive care en hij was erg ziek. Maar ondanks alles bleef Walter positief en zag hij het grappige in van de situatie.

“Ik had grote ademhalingsproblemen, elke verpleegster en dokter was in driedubbel plastic gehuld, met mondmaskers en schermen: heel raar allemaal. Maar de behandelende specialist zei meteen: 'Meneer Grootaers, dit komt goed, u hebt een groot gebrek aan zuurstof maar we halen u erdoorheen. Dat stelde mij gerust. Na vier dagen op intensieve zorg was ik al aan de beterhand en mocht ik naar huis” zegt Walter in De Morgen.

Eenmaal Walter thuis was, sloot hij zich af van zijn gezin, zodat hij ze niet zou besmetten. En dat was soms best vreemd.

“Die beelden van al die zieken in Italië waar de ziekenhuizen de toestroom niet meer aankonden, of die verlaten straten in New York: ik dacht aan 'Keep Me In Your Heart' van Warren Zevon. We hebben er een eigen versie van gemaakt, 'Plaats in je hart', dat wordt ook een van de twee nieuwe singles."