.
Walter Grootaers
vrijdag 17 mei 2024

Walter Grootaers: “ Er waren maar twee opties”

Het sloeg gelukkig aan

Het was voor Walter Grootaers serieus schrikken toen hij te horen kreeg dat leverkanker had. Maar gelukkig waren ze er best snel bij en werd hij doorverwezen naar het ziekenhuis in Leuven.

De zanger wist meteen waar hij aan toe was en werd daar heel erg goed geholpen. Al kon de tumor ook niet zomaar verwijderd worden.

“Dan zijn er twee opties: een levertransplantatie of immuuntherapie. Het werd het tweede, want mijn lever was voor de rest nog oké. Maar als je immuuntherapie start, kun je daarna geen transplantatie meer krijgen, want je immuunsysteem zal die nieuwe lever altijd afstoten. Ik heb toen toch gekozen voor de therapie, want het was duidelijk dat de artsen daar veel hoop op stelden”, zegt Walter in De Morgen.

Walter reed elke maand naar het ziekenhuis om een baxter te krijgen. Hij reed ook elke keer zelf, want pijn had hij niet meer.

“Er was immers nog een ander gezwel, aan mijn maag, maar dat was goedaardig, zo bleek na een biopsie. Die tumor is weggenomen en toen was de pijn weg.”