.
News Image

Walter Grootaers blikt terug op heftige periode: “ik hoestte de longen uit mijn lijf”

Walter Grootaers beschrijft zijn coronabesmetting...

Walter Grootaers belandde in het voorjaar in het ziekenhuis nadat hij besmet werd met het coronavirus. “Het probleem in die beginperiode was dat men niet goed wist wat aan te vangen met mij. Ik was de allereerste patiënt in het Heilig Hart-ziekenhuis in Lier”, lezen we in Story.

De opper-Kreuner noemt zijn tijd in het ziekenhuis een “heftige periode” en lag zelfs een tijdje op intensieve. “Die eerste dag hoestte ik de klok rond de longen uit mijn lijf en zakte ik telkens na een kwartier wakker te zijn geweest weer in slaap. Die toestand heeft vier dagen en nachten geduurd. De artsen zagen dat ik zuurstoftekort en een longontsteking had, maar ik moest gelukkig niet aan de beademing. Op een gegeven moment sliep ik wel vijftien uur per dag.”

Maar nadat hij uit het ziekenhuis werd ontslagen bleef Walter Grootaers niet bij de pakken zitten. De coach in The Voice Senior is enkel maar intenser gaan leven. “Ik heb ontdekt dat ik me thuis ook geweldig goed kan amuseren. Ik maak weer meer tijd om te lezen en heb mijn hele platencollectie vanonder het stof gehaald.”

En natuurlijk is Walter Grootaers blij dat hij ook het tweede seizoen van The Voice Senior volledig heeft kunnen afwerken. Het eerste gedeelte voor de lockdown en zijn besmetting in het voorjaar, en de finale onder strikte veiligheidsmaatregelen omwille van de pandemie.