.
Ludo Dierckxsens en Walter De Donder
woensdag 13 april 2022

Walter De Donder: “Misschien is daarom de burgemeester zo hyperkinetisch”

Dat is misschien een goede verklaring

Het is bijna niet in te beelden dat de burgemeester er niet bij was van het prille begin van Samson & Gert. Het personage werd er pas na enkele afleveringen bij gehaald en het is dankzij zijn eigen broer dat Walter een rolletje kreeg in de reeks.

“Hans Bourlon kende mij toen ook nog van de muziekacademie. Ik werkte toen nog bij het ministerie van Economische Zaken en had maar een paar verlofdagen. Om die te sparen, werden mijn scènes gegroepeerd op het einde van een opnamedag. Ik vertrok dan wat vroeger van het werk en kwam stijf van de stress toe, na een helse rit door Brussel. Misschien is de burgemeester daarom altijd zo hyperkinetisch geweest”, lacht De Donder in Dag Allemaal.

Toch was er in het begin tussen Gert en Walter geen klik. “Ik dacht in het begin: ‘Wat smijten ze hier nu binnen?’ Maar al snel bleek dat we qua humor helemaal op dezelfde golflengte zaten. We hebben heel veel gelachen, soms plasten we bijna in onze broek. Die absurde dingen die we moesten doen. De scenario’s waren soms echt ridicuul”, blikt Gert terug.

Bio van Walter De Donder

Meer Over:

Walter De Donder