.
Ludo Dierckxsens en Walter De Donder
woensdag 3 mei 2023

Walter De Donder getekend door pijnlijke breuk

“Nooit meer teruggezien”

Hoewel school niet echt aan hem besteed was en hij al op zijn vijftiende de schoolpoort achter zich dichttrok om op leercontract aan de slag te gaan, beschrijft Walter De Donder zijn jeugd toch als mooi tijdens een interview met De Morgen.

Die mooie kindertijd dankt hij vooral aan zijn toenmalige hobby’s de Chiro, de muziekschool en het feit dat hij al jong sociaal actief was.

Het gezinsleven ten huize De Donder was immers verre van rozengeur en maneschijn, vooral de slechte relatie tussen zijn ouders woog op het gezin, zo vertelt hij. Uiteindelijk gingen zijn ouders dan ook uit elkaar.

Het betekende de definitieve breuk van het gezin, zo lezen we in De Morgen: “Toen mijn ouders uit elkaar gingen, is mijn relatie met mijn vader helemaal op de klippen gelopen. Na de scheiding heb ik hem nooit meer gezien”, aldus Walter.

Met zijn moeder behield hij gelukkig wel een goede band. “Mijn moeder was mijn beste vriend. Wij hadden geen moeder-zoonrelatie, wij waren copains.” Walter had ook veel respect voor zijn moeder, die net als hij een harde werker was. “Van eenvoudige afkomst, vier kinderen grootbrengen, in een tijd toen er nog geen sprake was van automatische wasmachines en vaatwassers, je moet het maar doen”, meent hij. “Zij maakte ook onze kleren zelf, knipte ons haar, kon fantastisch goed koken. Ons huis lag er altijd kraaknet bij. Mijn moeder was iemand die zichzelf volledig wegcijferde. Tien keer na elkaar hoedje af.”

Bio van Walter De Donder

Meer Over:

Walter De Donder