.
Walter Baele
zaterdag 20 april 2024

Walter Baele: “Ik heb met open mond staan kijken”

Zij zijn de nieuwe generatie

In ‘Tegen De Sterren Op’ heeft Walter Baele vaak samen gespeeld met Guga Baul en Jonas Van Geel. Walter was vooral in de jaren 90 populair als imitator van verschillende bekende mensen, met Jonas en Guga is er nu een nieuwe generatie opgestaan.

“Toen we begonnen met 'Tegen de Sterren Op' stond ik met open mond te kijken naar die jonge talenten. Die Guga had precies een cassettedeck ingeslikt waarop al die stemmen stonden. Mocht die in Amerika geboren zijn, dan was hij een wereldvedette. Ik ken niemand ter wereld die zo veel en zo goed al die stemmen kan nabootsen. Jonas leerde ik kennen op de set van de sitcom 'Kiekens'. Ik zag snel dat hij heel veel mogelijkheden had. Barbara Sarafian en ik hebben dan aangedrongen om hem bij de cast van 'Tegen de Sterren Op' te halen”, blikt Baele terug in Primo.

Walter is natuurlijk al vele jaren bezig en ondanks dat hij al lang heeft bewezen wat hij kan, is het niet makkelijk om in de kijker te blijven lopen, zeker niet bij regisseurs en tv-makers.

“Ik ken ondertussen niet zoveel mensen meer in het milieu, want ik ben een kluns in netwerken. Het was vroeger simpeler. Ik stuurde een idee naar een producer, die ging daarmee naar de baas en dat werd dat goedgekeurd of weggegooid. Nu moet je voorbij 47 mensen, iedereen heeft een mening en moet het project goedkeuren. Wat een helletocht! Ik ben gestopt met voorstellen doen.”