.
Walter De Donder en Walter Baele in Samson & Gert
zondag 7 april 2024

Walter Baele: “Hij heeft gewoon een belangrijkere rol dan wij”

Hij heeft er vrede mee

Net zoals voor Koen Crucke was er ook voor Walter Baele geen plaats meer in de kerstshows van Samson en Marie. Ook zal zijn personage Eugène Van Leemhuyzen niet meer in de reeks te zien zijn. Maar daar heeft de acteur ondertussen vrede mee.

“Voor mij is dat verhaal mooi afgerond. Op de afscheidsshows van 'Samson & Gert' in 2022 hebben we 120.000 mensen geëntertaind met ongelooflijk enthousiaste reacties. Dat konden we nooit meer overtreffen en Gert stelde voor om het daar dan ook bij te laten. Alles is mooi doorgesproken, je zal me daarover geen kwaad woord horen zeggen. Wat ik wel mis, is het plezier dat we maakten voor, tijdens en na de shows. Artistiek heb ik alles kunnen doen wat ik wou”, zegt Walter in Primo

Voor Koen Crucke heeft het altijd iets gevoeliger gelegen. Zeker omdat hun collega Walter De Donder wel mag blijven meespelen.

“Walter trad vaak op met Gert in de zomershows. Koen noch ikzelf vonden dat toen vervelend, dat was gewoon zo. De burgemeester had ook een belangrijkere rol dan wij. Ik heb daar geen probleem mee. Koen ging er anders mee om, maar hij spreekt voor zijn rekening. Het is een menselijke reactie dat het soms moeilijk is om van bepaalde zaken afscheid te nemen. Zo komt er nochtans ruimte voor andere dingen.”

Bio van Koen Crucke en Walter Baele