.
News Image

Waar spotten we Frank Raes?

Onze fotograaf spotte de Sporzaverslaggever en -commentator op een voor hem emotioneel gebeuren...


Frank Raes was één van de sprekers op de afscheidsplechtigheid van het 84-jarige voetbalmonument Rik Coppens die op 14 februari plaats had in een volle Onze-Lieve-Vrouwkathedraal van Antwerpen.



Frank Raes stond als voetbaljournalist zeer dicht bij Rik Coppens en was dan ook erg geëmotioneerd door diens overlijden. De dood van Rik is slikken. Als Beerschot-Wilrijk enkele weken voor zijn dood thuis speelde tegen City Pirates was Rik daar plots, aan de arm van zijn vrouw Denise. Ik kon er echter niet meer mee communiceren. Hij herkende me wel en zei wel iets, maar hij was niet makkelijk te begrijpen. Het leven was toen stilaan uit zijn ogen aan het verdwijnen. Het ging niet goed met hem en dat zag je.



In zijn afscheidsrede typeerde de Sporza-presentator de legende van het Kiel: Grappig, cynisch, verbaal zeer sterk, een showman, maar vooral een geniale voetballer. Dat vergeten de mensen wel eens.



Frank Raes had het ook over zijn rol als journalist bij de 'Koning van het Kiel' Rik Coppens. 'Als je Rik wilde interviewen zei hij steevast ‘nee, geen tijd’. Maar hij deed het wel. Uren kon hij praten. Over voetbal, maar ook over jazz en literatuur en het leven. Zoals Rik was er maar één, hij valt niet na te bootsen als voetballer of mens. Rik wilde niet enkel winnen maar ook spektakel brengen, 'de Coppens' was geboren om in het middelpunt van de belangstelling te staan. Er bestaan maar weinig beelden van zijn carrière, maar ieder heeft wel zijn eigen verhaal over Rik.'



Frank Raes besloot zijn afscheidsrede met de leuze van zijn hun oude Beerschot “Tene Quod Bene” en vroeg aan de meer dan 1.300 mensen in de kathedraal om Coppens een laatste staande ovatie te gevendie dan ook prompt volgde!


Bio van Frank Raes

Meer Over:

Frank Raes

Bio van Rik Coppens

Meer Over:

Rik Coppens