.
Klaasje Meijer
zaterdag 23 september 2023

Vuurwerk tijdens eerste ronde tafel in 'De Verraders'

De jacht op de verraders gaat verder....

De jacht op De Verraders is geopend en gaat nu zondag 24 september z’n tweede dag in. Na een voor sommigen slapeloze nacht begeven de deelnemers zich met een bang hart richting de ontbijttafel. Wie werd ‘s nachts vermoord en is het eerste slachtoffer van de verraders? Groot is de verbazing wanneer met pokerspeelster Charlotte Van Brabander de twintigste en laatste deelnemer de ontbijtruimte komt binnenwandelen. Verbazing die al snel omslaat in verbijstering, wanneer Staf Coppens de groep vertelt wat er ‘s nachts écht is gebeurd en zo de beruchte dodenlijst introduceert. “Ik heb de verraders gevraagd om een dodenlijst te maken. Eén van deze vier namen zal vannacht sowieso vermoord worden”, klinkt het. Welke vier bondgenoten verslikken zich ‘s ochtends meteen in hun koffie?

Voor vier bondgenoten breekt dus een extra zenuwslopende - en mogelijk ook laatste - dag aan in De Verraders. “Je kan die dood nog voorkomen, want er wordt vandaag gestreden om een schild”, sust Staf. De groep krijgt een muzikale missie voorgeschoteld en moet een geheugenspel spelen met muzieknummers. De verraders vatten de missie tactisch aan, maar lijken meteen één cruciale fout te maken…

Na de missie wordt duidelijk dat het beruchte pact uit vliegtuig 1 intussen wijd is verspreid in het kasteel. Voetbalanaliste Imke Courtois weet dat de inzittenden vorige week afspraken om aan de ronde tafel unaniem op haar te stemmen. Bij sommige bondgenoten slaat de twijfel echter toe waardoor het pact begint te wankelen. Houdt het stand aan de eerste ronde tafel of niet? Die ronde tafel lijkt alleszins op een tweestrijd af te stevenen, waarbij verschillende deelnemers geviseerd worden. De eerste leugens worden opgemerkt en doen de boel meteen ontploffen… Wie wordt door de groep als eerste verbannen?

De Verraders, zondag om 19.55 op VTM.