.
News Image

VTMKZOOM lanceert nieuwe fictiereeks

Kattenoog, Het Geheim van de Griezelclub. Weldra op VTMKZOOM.
Vanaf maandag 5 oktober 2015 is het zover: de gloednieuwe fictiereeks Kattenoog, het Geheim van de Griezelclub start bij VTMKZOOM. In deze griezelreeks op kindermaat ligt de focus op mysterie, spanning en humor. De kinderzender maakt hiervoor een nieuwe dagelijkse afspraak: elke weekdag om 18.45, meteen na de Funnie Show, staat er een nieuwe aflevering gepland. De kijkers kunnen ook elke zondagavond om 18.35 de vijf afleveringen in één keer in preview bekijken. Kattenoog kan rekenen op een sterke cast met onder meer Kürt Rogiers, Eline de Munck, Urbanus en het acteerdebuut van Ian Thomas.

Netmanager VTMKZOOM Jonas Boets: “Met Kattenoog investeren we duidelijk in lokale content dit najaar. We zien deze fictiereeks als een prestigeproject. Van de bedenkster, over de regisseur, de cast en de producers, het zijn allemaal mensen die het in zich hebben om de reeks naar een hoog niveau te tillen. Het leuke aan Kattenoog is dat het een reeks voor iedereen is. Niet té griezelig, maar wel spannend genoeg en boordevol humor. We zetten met Kattenoog ook in op online beleving.”

Het verhaal van de fictiereeks is van de hand van Anjali Taneja, de bedenkster van onder andere Het Huis Anubis en Vrijland. Douglas Boswell, die eerder al de regie deed voor De Elfenheuvel en de bekroonde speelfilm Labyrinthus, regisseert de reeks. Kattenoog is een productie van Santeboetiek (WPG Uitgevers), Het Konijn en Goed Verhaal in samenwerking met RTL Telekids Nederland en met de steun van het VAF/Mediafonds en de Belgische Tax Shelter.

Het verhaal speelt zich af in Kattenoog, een klein en karakteristiek dorpje aan de rand van een mysterieus meer. In het dorp heerst al jarenlang een griezelmysterie, waarvoor de Griezelclub in het leven werd geroepen. De leden worden telkens opnieuw uitverkoren en hebben de taak om het dorp en de inwoners te beschermen voor heksen, vampiers, weerwolven en ander gespuis dat uit is op het Kattenoog, een mysterieuze heksensteen met magische krachten die verborgen zou liggen op het Kattenoog-eiland in het meer.

Sol Salomons was ooit lid van de Griezelclub en is tot op vandaag nog steeds geobsedeerd door alles wat met griezelen te maken heeft. Zijn zoon Eli draagt daar de gevolgen van: zijn favoriete bezigheid is het verzinnen van nieuwe ‘shock-effects’, trucs waarmee je iemand zo hard mogelijk doet schrikken. Eli en zijn beste vrienden Robin en Simone dromen er van om ooit lid te worden van de Griezelclub en dus het Kattenoog te beschermen. Al verloopt die droom niet zonder slag of stoot…

De Kattenoog-legende houdt ondertussen Max, dé ster van het online griezelkanaal BOE TV, bezig. Samen met zijn cameraman Boris en gloednieuwe co-host Daphne trekt hij naar het mysterieuze dorpje om het geheim van de magische steen te ontrafelen… Is de legende waar of niet waar?

Bio van Kürt Rogiers, Eline De Munck, Urbanus en Ian Thomas

Bekijk ook deze items over Kattenoog - Het Geheim van de Griezelclub: