.
Special Helden van Hier: Helpende Handen
maandag 19 juli 2021

VTM wijzigt programmatie op dinsdag, deze programma's vallen weg

Aangepaste programmatie.

Op dinsdag 20 juli, de dag van nationale rouw, staat het hele land stil bij de historische overstromingen van de voorbije dagen. De solidariteit met de slachtoffers van de watersnood is groot.

VTM NIEUWS bericht al de hele week vanuit het rampgebied en zal dit ook de komende dagen blijven doen. Dinsdag is er om 11.25 een extra nieuwsuitzending waarin ploegen van VTM NIEUWS over het hele land de dag van nationale rouw volgen.

Op de dag van nationale rouw zendt VTM om 20.00 de special Helden van Hier: Helpende Handen uit. De special van de hand van productiehuis Geronimo volgt de immense solidariteit die losbarstte na de watersnood. Helden van Hier volgt tientallen Vlamingen die elk op hun manier de inwoners in de getroffen gebieden in Wallonië te hulp snellen. De camera’s zijn ook mee aan boord bij brandweerkorpsen uit onder andere Oostkamp en Antwerpen, die vrijwillig komen helpen om huizen uit te ruimen.
De special zoomt o.a. in op het verhaal van Marie-Rose uit Dendermonde, die met een auto vol poetsspullen en eten naar Verviers trekt. Of dat van Yordy en zijn bedrijf dat gespecialiseerd is in grote ruim- en poetsklussen. Samen met vier collega’s en een hoop zwaar poetsmateriaal begint hij in het zwaar getroffen Pepinster huizen schoon te maken. Zelfs vzw ‘Natte Pootjes’ zakt met een groep vrijwilligers af naar het rampgebied. Hun missie: zwerfdieren opsporen, vangen en proberen te herenigen met hun eigenaars. Of zoals Thierry, een getroffen bewoner, het mooi samenvat: “L’union fait la force. Tous ensemble”.

De special Helden van Hier: Helpende Handen wordt gevolgd door de film Christopher Robin, een verhaal over vriendschap en er zijn voor elkaar. Dit betekent dat de tweede aflevering van Waarheid Durven of Doen een dagje opschuift. Ook De Kotmadam en Wat Als? vallen dinsdagavond weg.

Aangepaste programmatie VTM op dinsdag 20 juli:
11.25: Extra VTM NIEUWS
19.00: VTM NIEUWS
19:50: Het Weer
20.00: Helden van Hier: Helpende Handen
20.50: Film 'Christopher Robin'
22.50: De Omgekeerde Wereld
00.00: Telefacts Zomer