.
News Image

VTM werkt aan nieuwe misdaadreeks "Ontspoord"

VTM zet meer dan ooit in op Vlaamse fictie. Eén van de nieuwe fictiereeksen die dit voorjaar in opname gaat, is Ontspoord.

VTM zet meer dan ooit in op Vlaamse fictie. Eén van de nieuwe fictiereeksen die dit voorjaar in opname gaat, is Ontspoord.

Ontspoord is een misdaadreeks geïnspireerd op misdaden die ons land de afgelopen jaren hebben opgeschrikt. Gaande van roofmoorden en zinloos geweld, tot seksueel misbruik en familiedrama’s. De reeks bestaat uit 13 op zichzelf staande verhalen. Hoe kan een mens van vlees en bloed zich plots gedragen als een criminele misdadiger? Waarom en wanneer wordt iemand een dader? Waarom slaan uitgerekend ‘daar en dan’ de stoppen door? En hoeveel (of hoe weinig?) is daarvoor nodig? Deze vragen staan centraal in Ontspoord, de reeks die op zoek gaat naar de psyche van de dader via fictieve verhalen over hem, over zijn naasten en zijn slachtoffers. Ontspoord wordt geproduceerd door Menuet (de makers van Deadline 14/10, Code 37, Zuidflank en The Broken Circle Breakdown) en geregisseerd door Jakob Verbruggen (Code 37) en Maarten Moerkerke (Deadline 14/10). De opnames starten dit voorjaar. De uitzenddatum is nog niet bepaald.