.
Mike Verdrengh
dinsdag 31 augustus 2021

VTM-oprichter noemt overstap Niels Destadsbader geen groot verlies

“Hij is Koen Wauters niet.”

Mike Verdrengh komt in Dag Allemaal terug op de veelbesproken overstap van Niels Destadsbader naar de VRT. Volgens de VTM-oprichter heeft Niels zich waarschijnlijk laten leiden door de centen.

“Als Niels zegt dat hij zich goed voelde bij VTM en daar fijne programma’s heeft mogen maken, zal zijn overstap wellicht met zijn loon te maken hebben. Hij zal aan de Reyerslaan een beter voorstel hebben gekregen. Zo simpel is dat”, windt de televisielegende er geen doekjes om.

Mike Verdrengh wil de overstap van Niels ook in een juiste context plaatsen: “De zender was al groot toen Niels zijn intrede maakte, en zal dat ook blijven na zijn vertrek”, noemt Mike Verdrengh de overstap van Niels niet meteen een groot verlies voor VTM.

Volgens Mike Verdrengh kan je Niels Destadsbader niet vergelijken met een VTM-coryfee als Koen Wauters: “Hij (Niels, red.) mag dan vandaag bij zonder populair zijn, maar z’n parcours valt niet te vergelijken met dat van bij voorbeeld Koen Wauters. Koens aandeel in het succes van VTM is van onschatbare waarde”, aldus Mike Verdrengh in Dag Allemaal.