.
News Image

VTM op zoek naar de echte Jan Leyers

Aflevering 2 van Lang Leve op dinsdag 9 september...
Hij is een popicoon uit de jaren ‘90. Met Paul Michiels en Soulsister veroverde hij de internationale hitlijsten. En ook solo scoorde hij successen, om nog te zwijgen van de talloze nummers die hij voor anderen schreef. Tegenwoordig kennen we Jan Leyers vooral van zijn cultuurfilosofische reisprogramma’s én van zijn dochter Ella… die op dinsdag 9 september in 2014 haar vader op grandioze wijze imiteert in de 2de aflevering van Lang Leve.

Griezelig gelijkend is bij momenten nog een understatement over de overeenkomsten tussen de look van Ella Leyers en die van haar vader tientallen jaren terug. Of Jan blij is met de cameo van zijn dochter Ella? Zij en Lang Leve-host Jonas Van Geel komen het te weten op dinsdag 9 september in de studio, o.m. gevuld door Jans echtgenote en hun vier dochters die de ludieke verfilming van zijn leven vanop de eerste rij volgen.

Wat bezielde de jonge Jan Leyers om filosofie te gaan studeren? Waarom draagt hij thuis nooit een broek? Hoe voelde het om jarenlang de hele wereld rond te touren? Hoe overleeft een popmuzikant een gezin met vier dochters? Hoe ver gaat Jan voor een goed interview? Wat is nu eigenlijk het échte verhaal van Soulsister? En mag Olga Leyers volgend jaar op kot of niet?

Lang Lang Leve toont Jan Leyers zoals Vlaanderen hem nog niet te zien kreeg. Als vader, als echtgenoot, als verdienstelijke imitator en als boeiende verteller van grappige anekdotes.

Met: Ella Leyers als Jan Leyers, Jonas Van Geel als Paul Michiels en verrassende gastrollen voor Bart Peeters, Willy Willy, de familie Leyers en Stefaan Degand als Etienne Vermeersch.

Als uitsmijter zingt Jans dochter Billie samen met Paul Michiels één van Jans lievelingsnummers: God only Knows van The Beach Boys.

De volledige aflevering van Lang Leve kan na uitzending 4 weken lang gratis worden bekeken op vtm.be en via de VTM app.

Lang Leve, dinsdag 9 september om 20.35 op VTM.