.
Birgit Herteleer
zondag 13 maart 2022

VTM-nieuwsanker Birgit Herteleer: “Ik besef dat dat een grote luxe is”

Ze heeft voorlopig nog geen kinderen

Mensen met kinderen zouden ze niet meer kunnen missen voor de rest van hun leven. Mensen zonder kinderen beseffen dat het een grote luxe is als je dag nog volledig in teken van jezelf kan staan. VTM Nieuws-anker Birgit Herteleer heeft nog geen kinderen en prijst zich daar voorlopig gelukkig mee.

“Ik ben een echt ochtendmens met een ochtendhumeur. Ik sta ’s morgens niet altijd fris en monter op, maar wil vooral rustig aan mijn dag beginnen. Ik besef heel goed dat het een luxe is dat ik nog geen kinderen heb en dat ik ’s morgens nog alle tijd voor mezelf heb. Mijn broer, die chirurg is, heeft twee kinderen en ik zie hoe zwaar de combinatie werk en kinderen kan wegen. Mijn ochtenden staan nog helemaal in het teken van mezelf en daar wil ik nog even volop van genieten”, klinkt het in Het Laatste Nieuws.

Zonder kinderen kan Birgit zich ook volledig smijten in haar job als journalist en nieuwsanker. En dat zorgt elke dag voor variatie. “Door mijn job kwam ik al op verschillende memorabele plekken op intense momenten. Hoe we twee jaar geleden aan deze covidperiode begonnen, zal ik ook nooit vergeten. Ik kon het eerste positieve staal in ons land aan onze redactie melden en was erbij toen de eerste dorpjes in Italië in lockdown gingen. Surreëel was dat.

Bio van Birgit Herteleer

Meer Over:

Birgit Herteleer