.
News Image

VTM Nieuws in het nieuw

VTM NIEUWS pakt uit met vernieuwde website en mobiele apps.
Sinds maandag 23 maart zit VTM NIEUWS in een nieuw jasje met een volledig vernieuwde website en applicaties voor de smartphone en tablet. Met de vernieuwde website en een grondige opfrisbeurt voor de mobiele applicaties speelt de nieuwsredactie nog korter op de bal en wordt de kijker de klok rond op de hoogte gebracht van de belangrijkste nieuwsfeiten.

De website vtmnieuws.be heeft dagelijks ruim 100.000 unieke bezoekers. De vernieuwde website zorgt voor een groter gebruiksgemak en past zich bovendien aan alle toestellen aan. Met de nieuwe website wil de onlineredactie de gebruiker een volledig nieuwsaanbod bieden. Bij breaking news straalt de website nieuwsurgentie uit en grotere nieuwsonderwerpen worden voortaan gebundeld in dossiers. In de nieuwe videozone kan de gebruiker reportages en uitzendingen van VTM NIEUWS (her)bekijken. Daarnaast kan de surfer op de vernieuwde website ook uitgebreide weersvoorspellingen en verkeersinformatie raadplegen.

In de VTM NIEUWS-app – die al 330.000 keer werd gedownload – kan de gebruiker snel en eenvoudig videofragmenten van het VTM NIEUWS terugvinden. In de nieuwe app is het onder meer mogelijk om nieuwsberichten te bewaren in het menu ‘Mijn VTM NIEUWS’. Via het menu 'NU' wordt het recentste nieuws weergegeven. De vernieuwde 4040-module maakt het voor de gebruiker gemakkelijker om nieuws, foto’s en video’s te tippen aan de nieuwsredactie. De vernieuwde applicatie is beschikbaar voor Apple- en Androidtoestellen.

Kris Hoflack, algemeen hoofdredacteur VTM NIEUWS: “Steeds meer mensen beschikken over een smartphone of een tablet. We vinden het dan ook ontzettend belangrijk dat onze nieuwscontent ten allen tijde mobiel beschikbaar is. Wie de vernieuwde app van VTM NIEUWS installeert, kan live of uitgesteld naar onze uitzendingen kijken, maar krijgt ook de hele dag door updates over de belangrijke nieuwsverhalen in binnen- en buitenland.”

Bio van Kris Hoflack