.
Siska Schoeters
zaterdag 25 juni 2022

VRT tikt Siska Schoeters op vingers, zij reageert!

Siska Schoeters komt op voor de volgende generatie

De vetbetaalde exclusiviteitscontracten bij de openbare omroep blijven voor ophef zorgen. Bij de VRT zijn er namelijk 6 schermgezichten die meer dan 300.000 euro per jaar verdienen, allemaal mannen. Van de 19 mensen die meer dan 100.000 euro per jaar krijgen, zijn er amper 4 vrouwen en dat is iets waar Siska Schoeters zich aan stoort.
Bij een foto van haar dochter zette Siska een tijdje geleden de tekst “Ik hoop dat zij mag opgroeien in een wereld waar hardwerkende vrouwen ook aan de top staan van mooie jaarlonen”. Een uitspraak die bij de VRT in het verkeerde keelgat is geschoten.

“Ik mocht dit statement maken. Punt. Maar ik heb ook onder mijn voeten gekregen van de VRT. Ik heb een lang gesprek gehad met Ricus Jansegers”, vertelt Siska Schoeters dit weekend in Gazet Van Antwerpen.

Siska plaatste het bericht op Instagram één week voordat de grote baas van de VRT het jaarverslag in het Vlaams Parlement moest gaan voorstellen, een beetje een ongelukkige timing dus.


Verschillende mensen interpreteren de kritiek van Siska als een klaagzang over het feit dat zij niet bij de supergrote verdieners is, maar dat is niet zo. “Léés wat ik schrijf. Het gaat niet over mij. Het gaat over mijn dochter en haar generatie”, benadrukt zij in Gazet Van Antwerpen.

Ook Niels Destadsbader was volgens Schoeters boos dat zij deze uitspraken had gedaan. De naam van Niels werd namelijk al snel als één van de absolute grootverdieners genoemd. “Hij had veertien telefoons gehad van mensen die uitleg vroegen. Ik heb hem ook gezegd: Niels, dit gaat echt niet over jou. Die post ging over gender, over de loonkloof. En ja, dat ik dacht dat die in de media niet meer bestond” gaat Schoeters verder.

Wel dus, al doen wij daar niet aan mee. Bij ons op de redactie verdienen vrouwen evenveel als de mannen. En zo hoort het ook, toch?

Download onze app voor iOS of Android

Bio van Siska Schoeters

Meer Over:

Siska Schoeters