You are here

VRT kan niet lachen met ludieke affiche

25/02/2020 06:27-

'Dit is ongepast', klinkt het.

Organisatoren E3-prijs zoeken

De organisatoren van de E3 BinckBank Classic zijn er nog maar eens in geslaagd om zichzelf in de belangstelling te werken. Traditioneel haalt de affiche van hun evenement de pers omdat er altijd wel iets op te merken valt. Ook dit jaar is dat niet anders: de organisatoren hebben zes bekende mensen uit het wielrennersmilieu als personage uit F.C. De Kampioenen laten poseren en daar kan de VRT niet mee lachen.

Er zijn twee redenen waarom de openbare omroep zich stoort aan het nieuwe campagnebeeld van de E3 BinckBank Classic. De eerste reden heeft te maken met het feit dat de organisatoren tekst én beeldmateriaal dat gelinkt is aan FC De Kampioenen gebruiken om reclame te maken voor hun evenement. De openbare omroep stoort zich echter ook aan het feit dat dit beeld net opduikt nadat aangekondigd werd dat de nieuwe afleveringen van F.C. De Kampioenen er voorlopig niet komen uit respect voor Johny Voners. Vorige week werd duidelijk dat de acteur een nieuwe behandeling tegen kanker moet ondergaan. De openbarre omroep omschrijft het opvoeren van Eddy Planckaert als Xavier Waterslaeghers dan ook als ongepast. Peter Van Petegem is DDT, Greg Van Avermaet liet zich ombouwen tot Carmen, Patrick Lefevre is Boma, Johan Museeuw is Marcske en Freddy Maertens is Oscar uit FC De Kampioenen op de nieuwe affiche.

De foto's voor de affiche werden een tijdje geleden al genomen, de organisatoren hebben de ziekte van Johny Voners dus zeker niet moedwillig misbruikt. Maar dat zij toestemming aan de VRT hadden moeten vragen, dat is een feit. In ieder geval, de organisatoren van de E3 BinckBank Classic zijn kampioen in het opzoeken van de heisa wat hun affiches betreft. Betere én goedkopere reclame kunnen zij echt niet krijgen.

Meer nieuws over:

Johny Voners, Fc De Kampioenen

Gerelateerde foto's:

RIP Johny

Johny Voners - Brussel - 17/03/2020

Bezoek Bierkasteel

Fc De Kampioenen - Izegem - 21/12/2019

Viva Boma!

Fc De Kampioenen - Antwerpen - 10/12/2019

Opening marathon Kinepolis

Fc De Kampioenen - Antwerpen - 15/03/2019

Voorstelling 100ste strip

Fc De Kampioenen - Antwerpen - 12/09/2018

Boekvoorstelling Dagschotel

Johny Voners - Haacht - 28/08/2018

Premiere Forever

Fc De Kampioenen - Antwerpen - 12/12/2017

Premiere Jubilee General

Fc De Kampioenen - Antwerpen - 20/10/2015

Setbezoek film

Fc De Kampioenen - Frankrijk - 28/06/2013

Setbezoek

Fc De Kampioenen - Frankrijk - 02/05/2013

Gerelateerde bio's: