.
News Image

VRT-journalist Riadh Bahri boos op Molenbeek: 'dit moet anders'

Journalist dreigt te verhuizen.


De toestand in Molenbeek zorgt voor heel wat ergernis bij VRT-journalist Riadh Bahri. Dinsdag verstuurde Riadh enkele tweets waarin hij de situatie in 'zijn' Molenbeek aankaart. Niet één of twee tweets, wél zeven stuks!

Draadje: Er moet mij iets van het hart. Ik woon 10 jaar in BXL. 5 jaar geleden kocht ik een huis in Molenbeek. Ik heb de gemeente altijd verdedigd door dik en dun. Toen de wereld Molenbeek uitkotste bleef ik koppig volhouden: ‘alles komt altijd goed’ ... Dacht ik. Tot nu, klinkt het in de eerste tweet.

Een half jaar geleden kwam mijn vriend bij me wonen. Hij woonde tot daarvoor in het heerlijke Hasselt. Sindsdien herontdek ik Molenbeek opnieuw, door zijn ogen. Want wat hij ziet, zag ik niet meer. Mijn gemeente is vuil. Enorm vuil. Mensen gooien werkelijk alles op straat, zomaar. Omdat het kan. Omdat het wordt toegelaten. En dan is er nog dit:er is de verkeersagressie. Er is het rondhangen van groepjes mensen die keer op keer dronken zijn aan onze Carrefour. En dan is er het feit dat mijn vriend en ik elkaars hand loslaten van zodra we vanuit Brussel-stad het kanaal oversteken richting ‘thuis’ ... Want ja. Dat is ‘het nieuwe normaal’. Niels - mijn vriend - vindt dit allemaal abnormaal. Ik was het na 10 jaar normaal gaan vinden. We hebben verkiezingen gehad. Ik hoop dat de Brusselse politiek eindelijk luistert naar de noodkreten uit sommige buurten/wijken. Dit MOET anders. Want anders verlaten wij in 2020 Molenbeek. Zoals zovelen voor mij. En ongetwijfeld zoals zovelen nog zullen volgen.

PS: maak u geen illusies. Mijn hart ligt in Molenbeek. Soms moet je alleen heel erg luid roepen om gehoord te worden. Het vuil in onze straat ligt er nu al twee weken. En niemand grijpt in. Trop is te veel en te veel ... Juist ja .PS: ja ik noem mijn lief Habibi. (Ik ben Arabier voor iets)

Riadh hoopt dat mensen als Sven Gatz, Pascal Smet, Els Ampe en Bianca Debaets snel ingrijpen.


Bio van Riadh Bahri

Meer Over:

Riadh Bahri