.
Jacques Vermeire in FC De Kampioenen
vrijdag 5 augustus 2022

“VRT heeft dat gedaan met een goede reden”

Hij kan de beslissing begrijpen

Heel wat Vlamingen kijken nog elke dag naar de populairste voetbalploeg van Vlaanderen. 'Fc De Kampioenen' blijft ook na de zoveelste heruitzending ontzettend populair en erg geliefd. Groot was dan ook de verbazing toen plots 19 afleveringen werden geschrapt wegens mogelijk aanstootgevend.

Professor arbeidseconomie Stijn Baert is een hele grote fan van de reeks. “Ik heb recent nog naar twee van de geschrapte afleveringen gekeken. Ik kan dat gelukkig nog omdat ik alle seizoenen op dvd heb”, zegt hij in Dag Allemaal.

Toch kan Stijn de beslissing van de VRT wel begrijpen. Althans deels toch. “Ze hebben hun principes rond diversiteit en moeten die dan ook consequent doorvoeren. Wat niet wil zeggen dat ik dezelfde beslissing had genomen.”

Stijn had het helemaal anders aangepakt en de afleveringen niet geschrapt. Hij zou liever bij de start van zo’n aflevering meegeven dat sommige uitspraken kwetsend kunnen overkomen en niet in lijn liggen met de standpunten vandaag.

Er kan in Vlaanderen maar weinig begrip opgebracht worden voor de keuze van de VRT. Wie één van de afleveringen nog eens een keertje wil zien zal vanaf nu naar de dvd’s moeten kijken.

Download onze app voor iOS of Android