.
News Image

Vrouw Maarten Breckx sportanker bij VTM NIEUWS

Nieuwslezeres QMusic verhuist naar VTM NIEUWS.


Qmusic neemt volgende maand afscheid van Lies Vandenberghe. De vrouw van Maarten Breckx is al enkele jaren één van de vaste nieuwsstemmen van de commerciële zender. Vanaf eind maart zal Lies Vandenberghe aan de slag gaan aan het Mediaplein in Antwerpen en dat is superhandig: Lies en haar man Maarten wonen namelijk in Antwerpen. Lies spaart dus elke dag de rit naar Vilvoorde uit.



Momenteel is Lies te horen als vaste nieuwslezeres tijdens de ochtendshow van Qmusic. Ze brengt daar niet alleen het nieuws van de dag, maar vertelt in haar sportrubriek om 6u15 en 8u15 ook over het sportnieuws van die dag. Tot 27 maart is Lies nog te horen bij Qmusic. Nadien zal ze het sportblok presenteren bij VTM NIEUWS en ook reportages maken in het veld.



Lies Vandenberghe: “Nieuws is mijn passie. Ik vertel heel graag verhalen, en de sport zit er vol van. Ik kijk ernaar uit om die verhalen vanaf nu ook te mogen brengen vanuit de VTM NIEUWS-studio in Antwerpen. Maar ik vind het minstens even spannend om ook in het veld aan de slag te gaan en reportages te gaan maken. Het is een enorme kans en uitdaging die ik zeer graag wil grijpen en aangaan.”



Michiel Ameloot, Hoofd sport News City: “We zijn heel blij met de komst van Lies! Ze spatte van het scherm tijdens haar screentest. Maar ze is in de eerste plaats een journaliste met veel interesse en passie voor sport. Elke dag vertelt ze in de ochtendshow op Qmusic op een zeer bevattelijke en leuke manier het sportnieuws van de dag. Ik kijk er naar uit om haar dat voortaan te zien doen voor VTM NIEUWS. Vrouwen veroveren meer en meer sportharten, kijk maar naar de weerklank van de prestaties van de Belgian Cats en de Red Flames. Met Lies erbij heeft onze sportredactie nu ook eindelijk een eigen vrouwelijke touch.”



Robin Vissenaekens, programmadirecteur Qmusic: “We vinden het spijtig dat Lies vertrekt bij Qmusic maar uiteraard zijn we ook heel trots op haar. We hebben haar zoveel mogelijk kansen gegeven en willen als zender jong talent laten groeien en openbloeien.”