.
Marco Borsato
dinsdag 14 december 2021

Vrouw dient klacht in tegen Marco Borsato wegens seksueel misbruik

Zij beweert als minderjarige door hem misbruikt te zijn.

Dat Marco Borsato vorige week aan het OM gevraagd heeft om een onderzoek op te starten naar de partij die als eerste met de roddels over seksueel misbruik kwam, heeft er mogelijk voor gezorgd dat een vrouw toch klacht is gaan indienen bij de politie.

Een vrouw van in de twintig zou klacht ingediend hebben bij de zedenpolitie, dat schrijft De Telegraaf. En daarmee is dit de eerste effectieve aanklacht tegen Marco Borsato. De jonge vrouw zou door de zanger betast zijn aan de borsten en de billen en daar zou het niet bij gebleven zijn. Volgens De Telegraaf zou het misbruik tussen 2014 en 2019 zijn gebeurd.

De vrouw zou eerder in therapie zijn gegaan nadat haar moeder het dagboek van haar dochter las. Borsato zou bij die therapie aanwezig zijn geweest en ook zijn excuses hebben aangeboden.


"De aangifte is duidelijk een reactie op het door mij aangevraagde onderzoek bij het Openbaar Ministerie. Het is goed dat er nu een aangifte ligt, want die kan dan betrokken worden bij het onderzoek dat ik heb gevraagd”, reageert de advocaat van Marco Borsato in een verklaring. “Ik zie de uitkomst van het onderzoek met vertrouwen tegemoet. Ik ontken zoals bekend alle aantijgingen die ik tot dusverre alleen via de pers mocht vernemen”, klinkt het verder.

Feit is dat deze aanklacht geen goed nieuws is voor Marco Borsato en zijn familie. Hoewel er nog geen onderzoek is gevoerd en er dus ook nog niets bewezen is, lijkt ons de kans klein dat we Marco snel weer in het openbaar zullen zien.

Bio van Marco Borsato

Meer Over:

Marco Borsato